Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár
Hanoi

Hanoi hasznos tippek

Hanoi, Vietnam, Hasznos tippek

Hasznos tippek

Hanoi, Vietnam, Hasznos tippek

Éghajlat
Vietnam trópusi ország, de az időjárás nem mindig trópusi. A tél hozhat hosszú esőzéseket és 15 fokos hőmérsékletet, amelyet a nagy páratartalom miatt hidegebbnek érezhetünk. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 (január) és 33 (június) fok között alakul. A legtöbb eső májustól októberig esik.

Időeltolódás
Az időkülönbség Budapesthez képest 6 óra, nyáron 5.

Egészség
Kötelező oltás nincs. Az ajánlás szerint hepatitis A és B, japán agyvelőgyulladás, veszettség és hastífusz ellen érdemes oltást kérni. Az utcai étkezdékkel legyünk óvatosak. Csak palackozott vizet fogyasszunk. 
A vietnami kórházak rendszerint jók, bár a kényelem nem olyan, mint Nyugaton. Az orvosok és az ápolónők alulfizetettek, érdemes némi pénzt a zsebükbe csúsztatni.

Nagykövetség
Magyar Nagykövetség
Daewoo Business Center, 12. em
360 Kim Ma, Quan Ba Dinh, Hanoi
Tel: 04/3771-5714
Ügyelet: 09/0340-9660

Pénz
Vietnam hivatalos pénzneme a dong. A régi pénzt papírra nyomták, az új 50 000-es, 100 000-es, 200 000-es és 500 000-es műanyagból van. A kis címletekből érméket bocsátanak ki. Pénzt a bankokban válthatunk. Sok vietnami szállodában, étteremben és üzletben elfogadják a bankkártyákat. ATM-et bőségesen találunk a városban.

Elektromosság
Az elektromos áram feszültsége 220 V, amely csaknem minden elektromos eszközt kiválóan működtet.

Internet
Hanoiban számos internetes kávéházat találunk, amelyek nagyon olcsók. A legtöbb szállodában is van internetezési lehetőség.

Telefon 
Nemzetközi hívást olcsón indíthatunk internetes kávézókból, de telefonkártyát is vásárolhatunk. A mobiltelefonok gond nélkül működnek.

Posta
A posta olcsó és hatékony szolgáltatást kínál, ennek ellenére értéktárgyakat ne küldjünk postán keresztül. Hanoi főpostája egy egész épülettömböt foglal el a Hoan Kiem-tó keleti partján húzódó Dinh Tien Hoangon. Az alkalmazottak többsége beszél angolul.

Borravaló
Vietnamban nem terjedt el a borravaló. Ők nem adnak egymásnak, de a külföldiektől elvárják. A taxisoknak, az éttermi dolgozóknak és a hordároknak 5000-10000 dongot adjunk. A túravezetők borravalóért dolgoznak, ők mengmondják, hogy mennyit kérnek.

Közbiztonság
Vietnam a világ hat legbiztonságosabb országa között szerepel. Erőszakos bűncselekmények szóba sem jönnek. A legnagyobb kockázatot a közlekedés jelenti. A szükséges elővigyázatossági lépéseket azonban tegyük meg.

Vám
A 18. életévüket beltöltött utazók 400 szál cigarettát vagy 100 db szivart vagy 500 g dohányt és 1,5 l szeszt vihetnek be az országba. Vietnam tiltja a régiségek kivitelét az országból.

Forrás: National Geographic: Vietnam

0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!