Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

Hoa Lo börtön

Vietnam, Hanoi, Látnivalók

Hoa Lo börtön

Hanoi, Vietnam, Látnivalók
  • Cím: Hoả Lò, Trần Hưng Đạo, Hoan Kiem District
  • Nyitvatartás: Nyitva: 8:00 – 11:30 és 14:00-16:30
    Zárva hétfőn és péntek délután.

Az eredetileg 450 főre tervezett Hoa Lo börtönben 2000 ember sínylődött 1950 és 1953 között. Az ironikus Hanoi Hilton gúnynevet pedig azok amerikai pilóták ragasztották a vietnami börtönre, akik 1964 és 1973 között raboskodtak itt. 

A régi börtön területének nagy részét ma felhőkarcolók foglalják el, de a délkeleti sarkot eredeti formájában megőrizték 1993-ban, elsődlegesen azért, hogy azokra a vietnami foglyokra emlékezzenek, akik a francia gyarmatosítás ellen harcoltak.

A D internálótáborban dioráma és fényképek mutatják be a komplexumot, amely ennyi év távlatából inkább furának, mint félelmetesnek tűnik. A felszíni cellákban a börtönőrök ferde betontáblákhoz bilincselték a foglyokat. A testrészekről származó zsírfoltok szerint hosszú időt töltöttek itt.

Kiásott szennyvízcsatorna tárja fel azt a helyet, ahol száz rab szökött meg a második világháború végén. 1954 karácsonyán 16 halálraítélt fűrészzel vágta át a vas csatornafedőt - nekik sikerült megszökniük.

A múzeum két kis terme azt mutatja be, milyen jól bántak a vietnamiak az amerikai hadifoglyokkal. Kiállították a rabok fogkeféit, pulóvereit, ágyait és röplabdahálójukat is.

A halálsoron több cella is megtekinthető. Itt van annak a két nyaktilónak az egyike, amelyet a franciák használtak egykor, valamint egy fémhordó, amelyet víz alatti kínzásokhoz használtak.Hoa Lo börtön
Hanoi, Vietnam
Copyright: dcnelson1898   Forrás: flickr

Hanoii Látnivalók


0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!