Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

Történelmi Múzeum

Vietnam, Hanoi, Látnivalók

Történelmi Múzeum

Hanoi, Vietnam, Látnivalók
  • Cím: 1 Phạm Ngũ Lão, Tràng Tiền, Hoan Kiem District, Hanoi, Vietnam
  • Telefon: 84 4 3824 2433
  • Nyitvatartás: Minden nap: 8:00 - 16:30

A Történelmi Múzeum a legerőteljesebb francia gyarmati épület Vietnamban, az indokínai stílus mesterműve. A múzeum kiállításai i.e. 500 000-től az 1940-es évekig ölelik fel Vietnam történetét.

A múzeum kőkorszaki gyűjteményében szépen megtervezett tárgyak, balták, bárdok és koponyák mellett a múzeum féltve őrzött kincsét, Dong Son bronzbobjait is megnézhetjük, amelyeket kétezer évvel ezelőtt öntöttek a Vörös-folyó deltájában. A dobot ünnepeken ütötték, vagy amikor esőért imádkoztak, háborúba indultak.

A földszinten található a Ly-kiállítás, itt a teknősön álló kőtáblát érdemes megnézni, amelyet Ly Thuong Kiet készíttetett a Linh Xung-pagoda megnyitására 1126-ban.

A Tran-kiállítás az 1288-as Bach Dang folyói csata dicsőségét őrzi egy panorámafestménnyel, amelyet 1979-ben készítettek, és néhány eredeti karóval, amelyekkel elsüllyesztették a mongolok flottáját.

Az emeleten nézzük meg a homokkőből készített csam alkotásokat, és vessünk egy pillantást Vietnam legjelentősebb Buddha-szobrának másolatára, a könyörületesség ezerkarú és ezerszemű istennőjére.

A csarnok végében szép kiállítást rendeztek be Nguyen-dinasztia korabeli tárgyakból. Vannak köztük térelválasztók, urnák, mandarinköpenyek és 1895-ben készült színes rajzok, amelyek a Nguyen udvart ábrázolják.

Belépőjegy:
Felnőtt: 20.000 VND
Kedvezményes: 10.000 VND

Kinek ajánljuk: Múzeumok kedvelőinek.


Történelmi Múzeum
Hanoi, Vietnam
Copyright: kobori88   Forrás: flickr

Hanoii Látnivalók


0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!