Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár
Hanoi

Hanoi közlekedés

Hanoi, Vietnam, Közlekedés

Közlekedés

Hanoi, Vietnam, Közlekedés

Légi közlekedés
Budapestről csak átszállással juthatunk el Hanoiba. A Hanoi, Noi Bai repülőtér a város központjától 45 km-re található. A városba taxival, a Vietnam Airlines buszaival vagy a városi buszjárattal juthatunk be. Mindegyikük a főterminál elől indul, az út kb. 40 perc.

Vonat
Hanoit és Ho Chi Minh-várost az 1726 km-es Újraegyesítés vasútvonal kapcsolja össze. A vasút a tengerpart mentén vezet, és fantasztikus tájakat érint. A vonat régi, zajos, kényelmetlen és egyes helyeken túl sokáig áll.

Busz
Számos buszjárat közlekedik Hanoiban. A járművek tiszták, légkondicionáltak és hihetetlenül olcsók. Kiválóak a város felfedezésére. 4:30-tól 19:00-ig, vagy annál tovább közlekednek, útvonaltól függően.

Kisbusz
Az országban rengeteg kisbusz közlekedik. Olyan olcsók, mint a városi buszok, de nem légkondicionáltak és nagyon zsúfoltak lehetnek. Csak végszükség esetén folyamodjunk ezekhez a járművekhez.

Riksa
A közlekedés legelbűvölőbb eszköze a riksa, a háromkerekű, lábbal hajtott jármű. A viteldíj annyi, mint motorkerékpár esetén. A viteldíjban állapodjunk meg előre.

Motorkerékpár
Kölcsönözhetünk motorkerékpárt saját használatra a legtöbb város utazásszervezéssel is foglalkozó kávézóiban. A bukósisak kötelező. Biztosítás nincs, mi vagyunk a felelősek, ha baleset történik. 
Motoros taxisok sok helyen vannak, a viteldíjban állapodjunk meg előre.

Taxi
A taxi olcsó és kényelmes közlekedési eszköz. Hanoiban ez a legkényelmesebb és legbiztonságosabb közlekedési eszköz, hogy eljussunk úti célunkhoz.

Autó
Az autózás hajmeresztő élmény lehet Vietnamban. Az elsőbbség mindig a nagyobb járművet illeti. Sok sofőr semmibe veszi a közlekedési szabályokat, száguldoznak és sokszor forgalommal szembe is haladnak. 

Autóbérlés
A turisták nem vezethetnek autót Vietnamban. Autót csak sofőrrel együtt tudunk bérelni, ezt szállodákban vagy megbízható utazási irodákban tehetjük meg.

Forrás: National Geographic: Vietnam

Útvonaltervezés

0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!